Heja Sverige!

|
Täällä ollaan, 18h matkan jälkeen Halmstadissa Ruotsin länsirannikolla. Piinallisen pohdinnan jälkeen päädyimme laiva+autoilu -vaihtoehtoon muiden vaihtoehtojen yli. Tänne on yllättävän haastavaa päästä edullisesti Suomesta!

Yksi mahdollisuus olisi lentää Göteborgiin ja tulla loppumatka junalla. Kuitenkin esim. Göteborgin keskustaan lentokentältä pääseminen maksaa ja lisänä on "tunnehinta" matkatavaroiden roudaamisesta ympäriinsä. Halmstadiin taisi olla suoria lentojakin, mutta hinnat on niin suolaisia että ennemmin lennän takaisin Madeiralle, kun sinnekin pääsee halvemmalla. Siispä Tampereelta autolla Turkuun, auto Viking Linen paattiin ja yölaivalla Tukholmaan. Sieltä aamulla tien päälle ja 500km ajomatka Halmstadiin. Ironista kyllä, helpompi olisi ollut lähteä Lontooseen tai New Yorkiin kurssille.

Matka meni itse asiassa ihan kivuttomasti, kun Jonin ajaessa suunnittelin seuraavan FightSportin ravintoartikkelia ja yhdessä mietimme Optimal Performancen business-demoa Charlesille esiteltäväksi. Hotellimme on Halmstadin keskustassa oleva Norre Park, jota Poliquin Strength Institutelta suositeltiin. Meillä on singaporelaisen Biosignature-kollegani Jonathanin kanssa yhteinen asuntomuotoinen huone. Myös Charles ja hänen tiiminsä on täällä yötä.

Iltapäivä meni mukavasti aussi-ystäväni Traceyn ja Jonathanin (jolla on muuten todella hyvä Biosignature- ja treeniblogi) kanssa rupatellessa. Siitä on melkein vuosi, kun tapasimme Rhode Islandilla PICP-kurssien merkeissä. Tuossa ajassa Jonathan on laajentanut Singaporessa kuntosaliaan ja saanut sen pyörimään huikean hyvin Poliquinin bisnes- ja valmennusneuvojen myötä. Tracey on saanut aiempaa parempia tuloksia hyödyntämällä PICP ja Biosignature-kurssien tietoja PT-asiakkaidensa kanssa ja itse kisannut Australian kansallisella tasolla body fitnessissä.

Kursseilla yksi parhaista asioista on muihin trainereihin ja Biosignature-ammattilaisiin tutustuminen. Tänään olemme jakaneet tietoa ja kokemuksia, puhuneet asiakastapauksista, bisneksen rakentamisesta ja kaikesta muusta maan ja taivaan välillä, aina Traceyn kolmen lapsen äitinä olemiseen (ja silti 10% rasvoissa läpi vuoden pysymiseen) ja Jonathanin detox-kokemuksiin (skinnyfat alkoi kasvattaa massaa hurjalla tahdilla kun elimistöstä lähti toksiinit).

On TODELLA rentouttavaa viettää aikaa "omiensa" joukossa. Suomessa minulla ei ole oikeastaan ketään, jonka kanssa voisin jakaa näitä asioita niin, että toinen ymmärtää jo puolesta lauseesta ja osaa täydentää loput. Onneksi Emman, Annen ja Tytin kouluttautumisen myötä tämä alkaa vähitellen muuttumaan. Heillä matka on vielä alussa, mutta uskon että siitä tulee vielä paljon hedelmällisempi kuin monella muulla kurssit käyneellä, koska ympärillä on niin mainio tiimi joiden kanssa jakaa opiskelua ja kokemuksia :)

Flunssa on tänään aika lailla vedellyt viimeisiään. Apteekin setä sanoi Suomessa, että se flunssa kestää sitten 2 viikkoa. Ja että ravinnolla tai ravintolisillä ei ole mitään merkitystä flunssan parantamisessa tai siinä, tarttuuko se vai ei. No, aika jännä nähdä että kun maanantaina illalla alkoi nenä vuotamaan kuin seula ja tiistaina olin aivan veto pois, pötkötin sängyn omana ja pelkäsin poskiontelontulehdusta... niin eilen iltapäivällä olo alkoi helpottaa ja tänään torstaina enää kovin ihmeellisiä oireita ei ole. ONNEKSI! En tiedä kuinka suuri osa oli mielen voimassa ja kuinka suuri osa ravintolisissä, mutta sormet ja varpaat ristissä toivomisen lisäksi otin nämä:

-D3-vitamiini tiistaina ja keskiviikkona 4 x 50 000IU
-Poliquin Performancen Über C (puskuroitu C-vitamiini) 2kpl x 5 / päivä
-Poliquin Performancen Immunotrophics 2kpl x 5 / päivä
-Activated Charcoal (kollegani epäili bakteeritulehdusta ja kehotti varmistamaan että pöpöt tulee pihalle kehosta... tämä on muuten todella hyvä suoliston puhdistaja!) 4kpl x ti, ke ja tänään illalla
-Glutamiini 2rkl x 4 / päivä veteen sekoitettuna

Tämän viimeisen 1,5 vuoden ajan olen saanut flunssat pysähtymään ensimmäiseen päivään ottamalla Immunotrophicsia ja glutamiinia (1rkl joka tunti oireiden alkamisesta saakka siihen, että ne häviää). Immunotrophics on mielestäni yksi Poliquinin parhaista tuotteista. Sisältää mm. lääkinnällisiä sieniä ja immuunipuolustusta vahvistavia vitamiineja ja mineraaleja.

Voisin kirjoittaa ravintolisistä varmaan kokonaisen päivän :) Minä vaan rakastan niitä. Se on jotenkin niin käsittämättömän kiehtova alue - yli viiden vuoden ajan jo olen jatkuvasti päivittänyt tietoani erilaisten ainesosien vaikutuksesta elimistön toimintaan.

Vaikka onkin aivan selvää, että olisi hyvä jos kaikki saataisiin ravinnosta, niin hyvin harvalla näin on (poislukien Jaakko Halmetojat ja muut yli-ihmiset, kaikella rakkaudella sanottuna :)). Eilisen postauksesta varmaan kävikin ilmi, etten itse ainakaan näiden yli-ihmisten joukkoon kuulu, vaikka superfoodeilla täydennänkin muuten viikkottain jossain kohti epätäydelliseksi lumpsahtavaa ruokavaliotani. Ehkä sitten, jos takapihalla olisi läpi vuoden luomuvihannespenkki, lihatkin tulisi omasta navetasta, eläisin stressittömällä "love is all we need" -asenteella ilman huolen häivää ja kiirettä, ja ympäristötoksiineja täysin välttäen - esimerkiksi niin etten koskaan söisi ei-luomua saati muuta kuin kotimaista ruokaa, joisi hana- tai pullovettä tai käyttäisi muovipakkauksiin pakattua tai muuten teollisesti valmistettua (ja siten ravinteiltaan riisuttua) ruokaa. Mutta kuka enää elää tällaisessa maailmassa?

On mielenkiintoista, miten ravintolisien avulla voidaan saada täsmätuloksia aikaan. Olen kuitenkin käyttänyt niitä niin pitkään, että jossain kohti tänä syksynä taidan testata pari viikkoa tai kuukauden ilman. Haluan nähdä onko sillä vaikutusta olotilaani, treeni-intensiteettiin tai palautumiseen. Mutta toistaiseksi uskon niiden toimintaan, koska niin paljon apua olen monista ravintolisistä saanut :) Haluaako niitä käyttää, on täysin jokaisen oma valinta. Siihen en minä voi vaikuttaa.

Huomenna meillä alkaa siis kurssi - Body Composition Internship. Kurssi pidetään painovalmistaja Eleikon omassa Centerissä täällä Halmstadissa. Jännittää, koska meitä on tällä kurssilla niin vähän. Kuulemma aiemmilla kursseilla se, jonka kehonkoostumuksen muutos viidessä päivässä on ollut suurin, on saanut jonkun kurssin palkinnoksi. Saa nähdä miten käy! Minulla ainakin on rasvaa poltettavaksi joten siitä ei jää kiinni ;) Isoimmat muutokset tällaisessa ajassa taidetaan tyypillisesti nähdä rasvattomassa kudoksessa, lihasten täyttyessä ja nivelten, jänteiden ja muiden kudosten vahvistuessa. Minua kiinnostaa tämä joten aion kytätä silmä kovana kurssikavereiden muutoksia ja kysellä myös Charlesilta, mitä tällaisessa ajassa (ja tietysti sen jälkeen uusia tapoja ylläpitäessä) ihan oikeasti fysiologisella tasolla ehtii tapahtua.
Otan huomenna kuvat (joskaan en aio postata niitä tänne, sorry) ja Charles tekee jokaiselle Biosignature-mittauksen. Tiedän että omat pisteeni ovat lähinnä räjähtäneet käsiin eikä tosiaan mitään mairittelevaa katsottavaa. Mutta kuten BS 1 -kurssillakin sanottiin, on tärkeää dokumentoida alkupiste... vain siten voi ymmärtää, mitä kehossa on meneillään ja mitkä metodit ovat juuri nyt tärkeimpiä ja mahdollisesti myös toimivimpia. Kurssin lopussa meidät mitataan sitten uudelleen.

Kurssin kuvaus Eleikon sivuilla on tämä:

SEMI-PRIVATE COACHING: BODY COMPOSITION

Benefits:
• Learn interview techniques
• Learn how to customize, and interpret an intake sheet
• Learn to overcome hurdles in fat loss
• You will train twice a day on protocols designed for body composition
• How to set up group training for fat loss and maximize income
• And much more…..

THERE WILL ONLY BE 10 CANDIDATES ACCEPTED FOR THIS EXCLUSIVE OPPORTUNITY!

Tämän kurssin jälkeen laitan heti oppimani käytäntöön. Seuraavina viikkoina asiakkaani voivat siis saada uudenlaisia, tehokkaammin tuloksia tuovia vinkkejä omiin kehonkoostumuksen muutoksiinsa. Tämä on yrittäjyyden parhaita asioita - voi heti tehdä muutoksia toimintaansa, ilman että tarvitsee tuskallista byrokratiaa ja lappujen pyörittelyä edes takaisin!

... joskin kurssien toteutumiseksi saa aina tehdä kaksin verroin töitä jottei jääkaappi ammota myöhemmin tyhjyyttään ;)

0 comments: