Matkan varrelta

|
Sekalaisia kuvia matkan varrelta tähän saakka.

Alla: Kotoa pakatut aivo-snackit kurssia varten - punaista lihaa (poroa), pähkinöitä ja kaakaopapuja. Kaikkien vaikutus hermovälittäjäaineisiin on dopamiinitasoa nostava. Dopamiini vaikuttaa energiaan, motivaatioon, tuo hyvää ja innostunutta fiilistä.

Miehille dopamiinitason nostaminen on itse asiassa aikamoista alfauros-settiä. Näitä ruokia kannattaakin napsia niin isoilla aterioilla kuin välipaloiksi, mikäli esim. työssään tarvitsee strategista ajattelukykyä, itsevarmuutta ja draivia saada asiat tapahtumaan. Myös kananmunat on dopamiinitasoon positiivisesti vaikuttavia - siksi suosittelen niitä useimmiten asiakkailleni aamupalaksi. Tuollainen muutos on helpompi tehdä kuin hypätä maksamakkararuispalasta tai weetabixista pihviin ja pähkinöihin ;)

Jokaisella ihmisellä on luontaisesti joku neurotransmitteri joka dominoi hänen luonnettaan. Hermovälittäjäaineet ovat todella merkittävä tekijä terveydentilaa ajatellen: aivothan loppupeleissä määräävät pitkälti mitä kroppa tekee. Tämän oman dominantin neurotransmitterin löytäminen ja tasapainottaminen voi olla siten iso askel kohti oman optimaalisen suorituskyvyn (ja sydämen äänen) löytämistä.

Mitä enemmän on "itsensä keskellä" - niin fyysisesti kuin henkisesti, sitä mielekkäämpää elämä luonnollisesti on. Tasapainoinen aivotoiminta on yksi sekä mielenterveyden että optimaalisen hormonitoiminnan kulmakivistä. Kuka tahansa esim. masennuksesta kärsineistä tietää tämän!

Tänään Charles antoi meille kotiläksyiksi tällaisen testin - The Braverman Nature Assessmentin - tekemisen. Olen tehnyt sen itse jo aikaisemmin ja se löytyy Dr Bravermanin kirjasta nimeltä The Edge Effect.

Oma dominantti neurotransmitterini on asetyylikoliini. Optimaalinen suorituskyky tarkoittaa asetyylikoliiniluonteelle pursuilevaa luovuutta, ideointia, innostumista, muiden inspiroimista ja opettamista, avointa mieltä, sosiaalisuutta, romanttisuutta suhteessa, altruismia... juuri sitä, mitä olen parhaimmillani. Kun asetyylikoliinitaso on epätasapainossa, tällainen ihminen alkaa vetäytymään, on vielä normaalia vähemmän järjestelmällinen, asiat ei pysy hanskassa, muisti pätkii, kiputiloja joista ei saa selvyyttä. Hmh. Kuulostaa tutulta, kun mietin viime syksyä ja kevättä. No, ajattelin silti tehdä testin nyt vielä uudelleen - tiedän että minussa on hyvin vahvasti sekä asetyylikoliini- että dopamiiniluonnetta. Mielenkiintoista kuulla mitä Charles sanoo asiasta huomenna kun puhumme tästä lisää. Mutta tarkoitus ei ollut nyt vielä selostaa tämän päivän kurssiasioita, koska teen niistä erillisen postauksen. Palataan siis keskiviikkoon ja torstaihin.

Alla: Nostalgiaa - eka kertaa menossa autolla laivaan sitten kakaraiän. Tällöin vanhempien kanssa koko reissun kohokohta oli Tax Freen aukeaminen, josta kannoin säkkitolkulla Kina-riisipuffi-suklaarakeita ja noitapillejä. Parin kilon karkkilastin popsimisen jälkeen loppumatka menikin iloisessa sokerihumalassa ;) Kävin nuuhkimassa Tax Freen antia tälläkin kertaa ja hetken olin pahoillani itseni puolesta etten tällä erää pystynyt samaan - onneksi on Flow-haaste, muussa tapauksessa en olisi pystynyt vastustamaan kiusausta! Joskin tieto siitä, että joutuu Charlesin valvovan silmän alle, hiukan hillitsee tällaisia tekosia...

Alla: Laiva-aamiainen - buffetissa oikeiden valintojen tekeminen on helppoa. NOT. Vaikeaa siksi, että houkutuksia on ympärillä ihan järjettömästi. Siellä kuitenkin VOI valita oikein, kunhan päätöksen on tehnyt etukäteen eikä enää ravintolaan mennessä mietin voisiko vähäsen vai eikö voisi. Kuinka moni syö kotona neljä lautasellista ruokaa aamupalaksi, croissantteineen, lettu-marmeladi-systeemien, keksien, nakkien, pekonien, sämpylöiden ja muiden höttöjen kera, kysyn vaan? Näin meidän ympärillä suurin osa. En voi olla tarkkailematta ihmisten käyttäytymistä "vedetään koko rahalla" ruuan äärellä. Se on tosi mielenkiintoista.


Lounastauko Jönköpingissä. Svenska talande och jordgubbtorta med vispgrädde - och smaka på laxen min kompis! Eller hur? Köh, omalla ruotsillani ei pahemmin kehuskella, joten puhun suosiolla englantia. Edelliset on lähinnä muistoja seiskaluokan ruotsintunnilta, jolloin asenne uuden kielen opiskeluun oli loistava (tuloksena 10). Sen jälkeen tuli murrosiän kapinat ja todistukseen jämähti 7.

Jönköpingistä löysimme sattumalta Matvarufabrikenin, pikkuruisen paikallista, luomua ja osaksi myös raakaravintoa (ainakin tuotevalikoiman puolesta) suosivan kaupan/lounaspaikan/kahvilan. Aikaa pysähdykseen oli vain pari minuuttia, mutten voinut jättää kipaisematta nuuhkimaan tunnelmaa. Hyvin samantapainen paikka kuin Helsingin Maatilatori (Lasipalatsissa - kannattaa käydä tsekkaamassa, jos ei vielä ole tuttu paikka!). Ihania tämmöiset :) Joni tykkäsi kahvista kovasti.


Löytyi myös hyllyllinen ylihinnoiteltuja raw foodeja ja superfood-juttuja kauniissa pakkauksissa :)Nyt Biosignature-raporttien kimppuun... moni asiakas odottaa omaansa taas kuumeisesti. Ja aamulla kirjoitan sitten tästä ensimmäisestä kurssipäivästä - postaan tänne tänään tekemämme käsitreenit, kannattaa testata sillä ne oli oikeasti tosi hauskoja!

0 comments: